Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Руслана: "Жоден пам'ятник не вартує долі Майдану"

Неділя, 8 грудня 2013, 20:56

Співачка і натхненниця Євромайдану Руслана Лижичко засуджує знесення пам’ятника Володимиру Леніну у Києві як акт вандалізму.

"Ми не хочемо, щоб Творча Революція перетворилася у погроми", - написала вона у своєму блозі на "Українській правді".

"Нам не потрібні будь-які варварські дії. Ми засуджуємо акти вандалізму, дикості, насилля та всього, що може роз'єднати та розколоти українців", - заявила Руслана.

"Жоден пам'ятник не вартує долі Майдану. Ми не хочемо бути далекими від європейських стандартів і принципів гуманізму", - наголосила вона.

Руслана нагадала, що в час, коли "наша мирна ініціатива потребує згуртованості та об'єднання всіх навколо Майдану та мирних протестів до відставки злочинної влади, трощення пам'ятників і заклики до агресії є нічим іншим, як рухом у зворотньому напрямку від євроінтеграції та гуманного суспільства".

"Ми маємо діяти цивілізовано!", - закликала вона мітингувальників та політиків.

Як відомо, 8 грудня люди у масках знищили пам’ятник Володимиру Леніну на бульварі Тараса Шевченка у центрі столиці, який був встановлений у 1946 році.

У знесенні пам’ятника Леніну активну участь брали прихильники партії "Свобода".

Однак у опозиції запевнили, що повалення пам’ятника "вождю пролетаріату" не було ініційоване Євромайданом, який виступає проти дій чинної влади і вимагає змін у державі. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування