Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна сподівається знайти взаєморозуміння з Росією щодо газу

Понеділок, 9 грудня 2013, 21:56

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький сподівається, що вдасться знайти порозуміння з російськими партнерами і в газові контракти будуть внесені зміни.

Про це він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок увечері.

"Щодо газових контрактів - я сподіваюся, ми знайдемо взаєморозуміння і ці контракти будуть переформатовані", - сказав Ставицький.

Він зазначив, що уряд не здійснював ніяких рішень щодо підписання тих чи інших угод з Росією і що "зараз відбувається напрацювання".

"Те, що зараз ми чуємо від інтернет-видань, не відповідає дійсності, уряд не ухвалював ніякого рішення, а ви знаєте, що для того, щоб якусь угоду підписати, потрібно, щоб було ухвалене рішення", - сказав Ставицький.

"Зараз уряд розгляне це питання, і ви будете свідками тих рішень, які ухвалить уряд", - додав він.

Міністр розповів, що зараз група на чолі з віце-прем'єром Юрієм Бойко перебуває в Москві і відпрацьовує стратегічні питання.

"Що стосується енергетики, я вважаю, що ми прорахуємо ці питання, а саме - це і можливе створення консорціуму. Ви знаєте, що останнім часом Німеччина зацікавилась в тому, щоб бути членом тристороннього консорціуму. Вони також висловили свою думку щодо участі в переговорах", - сказав Ставицький.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування