Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вимагає списки "свіжозатриманих" і свободу для засуджених раніше

Вівторок, 21 січня 2014, 17:53

Опозиція вимагає від Генпрокуратури оприлюднити списки затриманих за сутички на Грушевського, а також випустити активістів, яких позбавили волі за протести, які відбувалися раніше.

Про це заявив біля будівлі ГПУ лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк після зустрічі з генеральним прокурором.

"Для того, щоб ми шукали людей – чи вони знаходяться в казематах, чи їх викрали тітушки", - сказав політик, цитує його прес-служба.

За словами Яценюка, ГПУ повідомляє що кримінальні провадження порушені щодо 26 людей: "Серед них немає Ігоря Луценка. Серед затриманих його також немає".

Він також наголосив, що опозиція вимагає звільнення тих, хто був засуджений за участь в попередніх мирних протестах: "Їх залишилось декілька. І ми очікуємо, що в найближчі десять днів, як того вимагає закон, ці люди будуть звільнені".

"Ми далі боремось за наші права. Ми не дамо можливості "Беркуту" стріляти по людях і вимагаємо притягнення до відповідальності тих, хто дозволив міліції кидати в протестувальників камінням і коктейлями Молотова", - наголосив він.

"Це побачив весь світ. Коли люди в міліцейській формі кидають в протестувальників каменюки й гранати, до яких прив'язані коктейлі Молотова, - вони повинні бути притягнені до відповідальності", - вважає Яценюк.

Як відомо, близько 4 ранку 21 січня стало відомо, що у Києві зник активіст і один з лідерів громадського сектору Євромайдану Ігор Луценко. У своїй останній СМС він повідомив рідним, що до нього наближаються 4 осіб у цивільному. Коли активісти прибули на місце події, Луценка там вже не було, його машина залишилися біля лікарні.

В ніч на 20 січня низку молодих людей - учасників Майдану – було затримано за дивних обставин та доправлено до Дніпровського та Деснянського райуправлінь МВС. Зокрема на Подолі невідомими було затримано сімох студентів без пояснення причин.

Ще трьом учасникам акцій на Майдані Незалежності, які не брали участі у заворушеннях на Грушевського, інкримінують порушення статей 293, 294, 295 КК України щодо організації масових заворушень.

Регіонал Володимир Олійник пообіцяв зробити впродовж дня депутатське звернення до МВС та СБУ щодо зниклого активіста Ігоря Луценка, якого викрали в центрі міста в ніч на 21 січня та щодо місця перебування інших активістів Майдану.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...