Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США закликали ООН направити в Україну посередницьку місію

Субота, 1 березня 2014, 00:35

США закликали Раду безпеки ООН направити в Україну міжнародну посередницьку місію.

Про це повідомила після закінчення надзвичайного засідання Радбезу ООН, що відбулося в п'ятницю у Вашингтоні і на якому розглядалася ситуація в АРК (Україна), посол США в Радбезі ООН Саманта Пауер (Samantha Power).

"США закликали направити в Крим невідкладно міжнародну посередницьку місію, щоб розпочати деескалацію ситуації і продуктивний, мирний, політичний діалог серед усіх українських сторін", - повідомила вона.

Відповідаючи на запитання про те, якою буде ця місія, Пауер наголосила на важливості того, щоб ця місія була незалежною, такою, що заслуговує довіри.

"Ми думаємо, що це важливо, щоб місія була під час кризи, що виглядає такою, що наростає, а не спадає", - наголосила вона.

Крім того, посол зазначила, що США "заохочують усіх українців досягати їх прагнень шляхом мирного діалогу і ненасильницькими діями".

"У комбінації з зусиллями нового уряду, з необхідною міжнародної допомогою досягти економічного відновлення і нової надії для майбутнього", - вважає Пауер.

Вона також запевнила, що в цей критичний момент для майбутнього України та українського народу США - з українським народом і підтримують їх у тому, що українці самі визначають свою долю, свій уряд, своє майбутнє".

"Ми глибоко занепокоєні повідомленнями про російське військове розгортання в Криму. США закликали Росію відвести збройні сили і дати можливість українському народові продовжувати далі з його урядом створювати своє майбутнє і робити це вільно, без побоювань. Ми закликаємо всі держави поважати суверенітет України", - заявила американський посол.

За її словами, наразі у міжнародного співтовариства "є можливість і відповідальність підтримати український народ і, роблячи це, запобігти непотрібному насильству".

Зазначивши, що днями "світ став свідком приголомшливої підтримки, яку новий український уряд отримав з усіх боків", "ми визнаємо, що новостворений уряд потребує міжнародної підтримки, намагаючись покращити економічний провал і політичні помилки минулої адміністрації".

"Ключ до цього і до української стабільності та економічної безпеки залежить від здорових відносин з усіма сусідами, зокрема Росією та ЄС", - впевнена американський посол.

Водночас вона наголосила на необхідності для нового уряду гарантувати права меншин.

"Цей меседж має бути почутий в Криму, де ми бачили дії і чули риторику, що може поставити під загрозу українську цілісність і стабільність. США засудять будь-який рух, що може підірвати український суверенітет і територіальну цілісність, які, як ми очікуємо, поважатимуть усі держави", - заявила Пауер.

"Найкращий шлях для людей Криму досягти їхньої мети - це мирно працювати в рамках встановленої політичної системи", - додала вона.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: