Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку, Маріуполі та Харкові влаштували проросійські мітінги

Субота, 8 березня 2014, 14:44

У Донецьку пройшов об'єднаний мітинг прихильників затриманого лідера проросійських активістів Павла Губарєва, учасників руху "Східний фронт" та членів КПУ

Збори пройшли на площі Леніна, повідомляють Новости Донбасса.

Перед присутніми ніхто не виступав, вони просто стояли і спілкувалися. Прапорів РФ у них в руках не було з початку мітингу, але було кілька прапорів партії "Русский блок" . Потім люди розгорнули і прапори РФ.

Згідно заявки на проведення мітингу, люди зібралися "захищати пам'ятник Леніну". Всього в акції взяли участь близько 600 осіб.

Пізніше кілька сотень проросійських активістів з площі Леніна попрямували до ОДА з метою штурму. Вони перекрили рух по вул. Артема і з криками "Росія! Росія!" залишили площу, де раніше проходив мітинг, в якому взяли участь близько 3000 чоловік.

Крім того на підтримку ідеї проведення референдуму і затриманого Губарєва мітинг пройшов і в Маріуполі . Мітинг організувала КПУ, до нього приєдналися представники антифашистського комітету, повідомляє 0629.com.

Скандуючи "Референдум", "Губарєв", маріупольці пройшли проїжджою частиною по проспекту Леніна.

Люди несли плакати і скандували антифашистські гасла, висловлювали підтримку Беркуту, звучали заклики "Референдум", "Свободу Губарєву", "Ні ЄС"  "Ні НАТО", "Ні владі олігархів", "Навіки з Росією".

На площі Леніна організатори звернулися до мітингувальників із закликами засудити діяльність націоналістичних організацій, провести референдум по федералізації, відстояти право жителів Донецької області у визначенні власного вибору між Митним союзом чи ЄС, засудити арешт Павла Губарєва, не визнавати владу призначених олігархів, повернути містоутворюючі підприємства міста в держвласність, заборонити легалізацію збройних формувань Правого сектору, вітати співпрацю з Росією і т.п. Мітинг завершився близько 12:00.

Також у Харкові близько 4 тис. осіб провели мітинг на підтримку Росії і проти української влади.

Учасники з прапорами Росії, Харкова і різних громадських організацій, плакатами "Юго-Восток, вставай!", "Ні фашизму!", "Америка, геть руки від України!", "Україна і Росія - братський народ" зібралися біля пам'ятника Леніну на площі Свободи, повідомляють "Українські новини".

Учасники скандували "Росія!", "Фашизм не пройде!". Промовці на мітингу закликали боротися проти незаконної влади і висловлювалися на підтримку федералізації України .

Разом з тим близько 400 чоловік стояли на іншій стороні проїжджої частини біля будівлі ОДА.

Після закінчення мітингу частина його учасників розійшлася, а частина перекрила вулицю перед ОДА, впритул підійшовши до міліції, яка охороняла вхід в будівлю.

Активісти скандували "Росія", "Севастополь!", "Референдум", "Авакова на нари!".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...