Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд у справі про заборону російського ТБ призначив психологічну експертизу

Вівторок, 6 травня 2014, 17:51

Суд призначив комплексну судово-психологічну експертизу для отримання висновків про можливе порушення українського законодавства у справі про заборону ретрансляції російських телеканалів.

Таке рішення Окружний адміністративний суд Києва ухвалив на засіданні у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Рішення стосується таких медіа: "Перший канал. Всесвітня мережа" (ВАТ "Перший канал"), "РТР-Планета", Російський інформаційний канал "Росія-24" (ВГТРК "Всеросійська державна телевізійна й радіомовна компанія"), "НТВ-Мир" (ВАТ "Телекомпанія НТВ")

За словами судді, експертиза повинна визначити, чи мають фрагменти телепрограм російських каналів ознаки закликів до зміни конституційного ладу, заклики до пропаганди війни, зазіхання на територіальну цілісність України.

Крім того, експертиза має визначити наявність чи відсутність у фрагментах програм телеканалів висловлювань, які можуть психологічно впливати на телеглядачів, а також експерти повинні визначити, яким саме чином ці висловлювання можуть впливати.

Проведення експертизи доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз Міністерства юстиції.

Усі видатки покладені на Національну раду з питань телебачення й радіомовлення, який є позивачем.

Судове провадження з цього питання призупинене до завершення експертизи.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційних інстанціях протягом 10 днів.

Як відомо, Нацрада подала позов до суду на "Торсат" про визнання невідповідним українському законодавству і Європейській конвенції про транскордонне телебачення телеканалів "Перший канал. Всесвітня мережа" (ВАТ "Перший канал"), "РТР-Планета", "Російський Інформаційний Канал "Росія-24" (ВГТРК "Всеросійська державна телевізійна й радіомовна компанія"), "НТВ-Мир" (ВАТ "Телекомпанія НТВ").

Пізніше медіагрупа "Інтер" заявила, що позов Нацради до "Торсату", який входить у медіагрупу, є безпідставним і суперечить законодавству України.

29 квітня суд відмовив об'єднанню російських каналів у задоволенні прохання про закриття справи й переніс засідання на 6 травня.

Представник Національної ради з телебачення й радіомовлення попросив суд про призначення комплексної психолого-аналітичної експертизи, під час якої мали бути розглянуті фрагменти телепрограм російських телеканалів і дана правова оцінка на їх відповідність українському законодавству.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...