Скандал у ЄС: Британія висунула ультиматум через Юнкера

Неділя, 1 червня 2014, 11:02

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон попередив про можливий вихід країни з Євросоюзу, якщо головою Єврокомісії стане Жан-Клод Юнкер.

Про це пише німецький журнал Spiegel, якого цитує ВВС-Україна.

За даними журналу, Девід Кемерон заявив, що призначення колишнього прем'єра Люксембурга може дестабілізувати ситуацію в його уряді, що в свою чергу може привести до референдуму про членство Британії в ЄС.

Як відомо, правоцентристська Європейська народна партія, що висунула Юнкера на пост голови Єврокомісії, виграла більшість місць в Європарламенті на виборах у травні.

Партія, серед членів якої - Християнсько-демократичний союз Німеччини, отримала 213 з 751 крісел.

Однак Девід Кемерон і кілька інших європейських лідерів висловили протест у зв'язку з висуненням Юнкера, яке підтримала Ангела Меркель.

Як передає BBC, на неформальному саміті ЄС минулого тижня Кемерон дав зрозуміти, що хоче, щоб пост голови ЄС очолила людина, яка готова до реформ.

Прем'єр Британії попередив Меркель про можливий вихід Британії з ЄС під час зустрічі у Брюсселі, пише впливовий німецький журнал, посилаючись на "джерела, близькі до учасників" саміту.

Як пише журнал, Кемерон нібито сказав , що "особа з 1980-х не може вирішити проблеми наступних п'яти років".

Кореспондент BBC в Брюсселі підкреслює, що незгода в поглядах Кемерона та Юнкером не секрет, і що позиція Британії про необхідність змін відома.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування