Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацгвардія стрілятиме в разі відмови зупинити авто на блокпості

Вівторок, 5 серпня 2014, 09:06

Нацгвардія попереджає, що за відмову зупинити авто на блокпостах військові мають усі права відкрити вогонь.

Про це йдеться у повідомленні Нацгвардії.

"Згідно законодавчої бази, під час несення служби на блокпостах військовослужбовці Національної гвардії мають право перевіряти не лише транспорт, а й пасажирів. При перевірці документів, що посвідчують особу громадян, перш за все звертається увага на справжність документів, відповідність фотокартки зовнішності особи, відмітки про реєстрацію та інші дані", - сказано в повідомленні.

"Якщо авто не зупиняється на вимогу, військовослужбовці мають право застосувати засіб примусової зупинки та зброю: спочатку попереджувальні постріли вгору, а якщо авто не зупиняється, мають право вести вогонь по колесах автомобіля", - додають у Нацгвардії.

Згідно з повідомленням, у ніч на 2 серпня під час несення служби на одному з блокпостів поблизу Маріуполя військовослужбовці Нацгвардії помітили на польовій дорозі транспортний засіб, що стояв на ній тривалий час.

Разом з співробітниками ДАІ гвардійці наблизились до автотранспорту для його перевірки.

Водію автомобіля "Опель" було поставлено вимогу вийти з транспортного засобу та надати для перевірки документи, яку останній проігнорував. Водій різко зрушив авто з місця та спрямував його у бік капітана С., чим створив небезпеку життю та здоров’ю військовослужбовця.

Попереджувальний вигук "Стій, стріляти буду!" та попереджувальні постріли вгору не зупинили водія, він втік з місця події.

Військовослужбовці відкрили вогонь по колесах транспортного засобу. Після переслідування водія знайшли в одному із приватних будинків по вул. Дачна із ознаками вогнепального поранення, а також із стійким запахом спиртних напоїв.

На місце події було викликано карету швидкої медичної допомоги та слідчу-оперативну групу.

"Ще раз звертаємося до громадян віднестися з розумінням та сприяти гвардійцям під час несення служби на блокпостах. Наголошуємо, що у разі не реагування на звернення військовослужбовців на блокпостах та відмови зупинити авто, військові мають усі права на застосування зброї", - зазначили у Нацгвардії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування