Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Між Польщею та Чехією може розпочатися торговельна війна - ЗМІ

Понеділок, 8 грудня 2014, 19:12

Між Польщею та Чехією розгортається торговельний конфлікт через розпорядження чеської влади ретельно контролювати польську продукцію.

Про це пише "Польське радіо".

Зокрема, як стало відомо польським ЗМІ, спеціальну інструкцію видав голова Департаменту лабораторного контролю та сертифікатів державної сільськогосподарської інспекції та харчів Чехії, Їндріх Покора.

У ній є розпорядження щодо ретельного контролю над польськими продуктам харчування.

Мова йде про польські овочі та фрукти, перша за все яблука, м’ясо, ковбасні вироби, молоко, усі види сирів, а також рибу та рибні вироби.

Інструкція не поширюється на харчову продукцію з інших країн ЄС, а тільки на польську.

Міністр сільського господарства Польщі Марек Савіцький  заявив, що такі дії Чехії є найкращою рекламою для польської продукції.

Він пояснив, що чехи не реформували своєї сільськогосподарської галузі. А тому вона є менш ефективна, ніж польська. Тому польські харчі підлягають такій дискримінації в Чехії, каже він.

"Я ніколи не чув про чеха, який помер від отруєння польськими продуктами. Проте декілька поляків померло від чеського алкоголю", - сказав польський міністр, чиї слова наводить Ceska Televize.

Він також наголосив, що дії чеської влади не залишаться без відповіді, і що Польща збирається поінформувати про це Європейську комісію. 

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування