Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова СБУ каже, що дніпропетровських чиновників перевіряють не через політику

Середа, 25 березня 2015, 13:24

Голова СБУ Валентин Наливайченко заперечує політичну складову у розслідуванні щодо причетності високопосадовців Дніпропетровської ОДА до підтримки злочинного угруповання.

Про це він заявив журналістам у середу.

"Ми політичні ув’язки не робимо. Президент сьогодні підтвердив мені особисто, що команди на переслідування бандитів не є політичними. Просто сказав: "Працюйте", - сказав голова СБУ.

Він додав, що Служба безпеки України продовжує збирати матеріали і в разі доведення провини високопосадовців "ті, хто намагалися і будуть намагатися перешкоджати розслідуванню по цій банді, яка працювала в Донецькій та Дніпропетровській областях", наразяться на подання від Генпрокуратури про зняття депутатської недоторканності.

"В разі доведення причетності і спонсорування цієї банди будуть подання. І тут позиція СБУ, МВС і Генпрокуратури є спільною", - заявив Наливайченко.

Разом із тим, генпрокурор Віктор Шокін повідомив журналістам, що на даний момент у ГПУ ще немає документів, які могли б стати підґрунтям для подання до парламенту з приводу зняття депутатської недоторканності з окремих парламентарів.

Як відомо, 23 березня Наливайченко заявив, що СБУ перевіряє високопоставлених чиновників Дніпропетровської ОДА на причетність до фінансування банди, пов'язаної з перевезенням контрабанди через лінію розмежування зони АТО, викраденням людей і вбивством співробітника СБУ у Волновасі.

Також голова МВС Арсен Аваков заявляв, що один із депутатів коаліції затупався за підозрюваних в убивстві працівника СБУ у Волновасі.

Депутат із "Блоку Петра Порошенка" Андрій Денисенко визнав, що співробітника СБУ у Волновасі застрелив один із добровольців на прізвище Денис Гордеєв.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...