Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко закликав ЄС утриматись від "передчасного оптимізму"

Вівторок, 3 березня 2015, 12:50

Президент Петро Порошенко закликав ЄС утриматись від передчасного оптимізму та продовжувати політику щодо впливу на сторони Мінських домовленостей.

Про це він заявив під час телефонної розмови із президентом Європейської Ради Дональдом Туском, інформує прес-служба президента.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та стан виконання Мінських домовленостей.

"Порошенко закликав ЄС утриматись від передчасного оптимізму та продовжувати політику щодо впливу на сторони Мінських домовленостей з метою повного виконання ними своїх зобов’язань", - йдеться у повідомленні прес-служби Порошенка.

Він подякував Туску за його участь у Марші Гідності, що пройшов у Києві 22 лютого, що стало символом підтримки України з боку Європейського Союзу. У відповідь Дональд Туск відзначив надзвичайну важливість цієї події для ЄС та для нього особисто.

Порошенко та Туск обговорили можливість проведення Саміту Україна-ЄС у Києві наприкінці квітня. Співрозмовники також домовились продовжити діалог наприкінці цього тижня.

Як відомо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що сумнівається у встановленні довготривалого перемир’я на Донбасі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування