Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна чекає від Франції остаточної відмови постачати Росії "Містралі"

Четвер, 9 квітня 2015, 18:05

Україна хоче почути від Франції офіційну заяву про те, що вона ніколи не передасть Росії універсальні десантні кораблі типу "Містраль".

Таку позицію озвучив посол України у Франції Олег Шамшур, повідомляють Українські новини.

Він нагадав, що президент Франції Франсуа Олланд прийняв рішення відкласти поставку "Містралів" Росії на невизначений час.

"Сказати, що така позиція нас на 100% влаштовує, я не можу. Ми хотіли б, щоб був зроблений наступний крок, щоб було зроблено заяву про те, що ці кораблі ніколи не передадуть Росії", - сказав він.

За словами Шамшура, поставка "Містралів" Росії може призвести до погіршення ситуації з безпекою не тільки в Середземноморському регіоні, а й на Далекому Сході.

Посол також заявив, що Париж не має наміру поставляти в Україну оборонне озброєння

"Офіційна позиція Парижа полягає в тому, що поставка озброєнь, в тому числі оборонних, Україні не стоїть на порядку денному", - сказав він.

Шамшур зазначив, що французька влада виступає за стабілізацію ситуації в Україні дипломатичним шляхом, використовуючи режим збереження санкцій.

Як повідомлялося, раніше Україна домовилася з компанією ThalesGroup (Франція) про поставку безпілотних літальних апаратів та засобів радіоелектронної боротьби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування