Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко нагадав учасникам "мінської зустрічі" про заручників

Понеділок, 1 червня 2015, 21:59

Пояснення відсутності прогресу у звільнені українських заручників не існує.

Про це заявив президент Петро Порошенко у ході розширеної наради напередодні зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Як повідомляє прес-служба президента, Порошенко  звернув особливу увагу на необхідності активізації процесу звільнення українських заручників, які перебувають в полоні бойовиків.

Також президет наголосив на необхідності неухильного виконання усіх пунктів Мінських домовленостей та важливості більш активного залучення представників моніторингової місії ОБСЄ до забезпечення режиму повного припинення вогню та контролю за відведенням важкого озброєння на усій лінії зіткнення.

"Йшлося також  про посилення координації з міжнародними організаціями задля полегшення потрапляння гуманітарної допомоги на Донбас з дотриманням всіх міжнародних процедур та більш активне залучення представників Міжнародної організації Червоного Хреста, СММ ОБСЄ та Бюро демократичних інститутів та прав людини", - зазначено у повідомленні.

Також президент наголосив на важливості відновлення контролю за українсько-російською ділянкою кордону для унеможливлення потрапляння на українську територію терористів, зброї, наркотиків, контрабандної та контрафактної продукції.

Як відомо, на 2 червня у Мінську заплановане засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі

Як повідомив представник України на переговорах Леонід Кучма, з 10.00 всі підгрупи почнуть засідання, о 16.00 буде заслухано координаторів цих підгруп. За словами Кучми, одне з найважливіших питань засідання - питання демілітаризації Широкино і питання відводу від лінії зіткнення озброєння калібром менше 100 мм - мінометів і танків.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування