Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко пояснив, коли можна буде взяти під варту Клюєва і Мельничука

Середа, 3 червня 2015, 14:22

Депутати Сергій Клюєв і Сергій Мельничук можуть сісти до в'язниці після судових рішень про їхню винуватість.

Про це заявив депутат фракції "Народний фронт" і радник голови МВС Антон Геращенко на брифінгу в парламенті.

На його думку, депутати справедливо не дали згоди на затримання екс-командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука, так само як і не стали цього робити у відношенні представника "Опозиційного блоку", екс-"регіонал" Сергія Клюєва.

Геращенко зазначив, що таких фактів, як у випадку з Віктором Лозинським, який свого часу отримав тюремний строк за вбивство, зараз "наведено не було".

"Суд після ухвалення рішення про винуватість чи невинуватість Сергія Мельничука й Сергія Клюєва може увалити два рішення: або звинувачувальний вирок, після якого в депутатів ще буде можливість подати апеляцію, або ж засудити їх", - заявив радник голови МВС.

"Якщо буде звинувачувальний вирок підтримано апеляційним судом, тоді він набуде законної сили – і в такому випадку Сергій Клюєв і Сергій Мельничук можуть отримати строки позбавлення волі, – або умовні, або реальні, – у кожному разі, депутатські мандати вони втратять", - пояснив він.

"Після позбавлення депутатського мандата даних депутатів, якщо суд визнає їх винними, наступними до Верховної Ради зайдуть ті, хто були (далі) за списком "Опозиційного блоку" і "Радикальної партії Олега Ляшкв", - додав Геращенко.

На його думку, своїми рішеннями Верховна Рада показала, що "не покриває" депутатів, незважаючи на те, що Мельничук "брав справді активну участь у питаннях оборони країни навесні-влітку минулого року, коли в нас була розруха відверта у Службі безпеки, структурах оборони й МВС".

Верховна Рада задовольнила подання Генпрокуратури про притягнення до відповідальності Мельничука 262 голосами "за", але для рішення про його затримання і арешт голосів було надто мало.

Також парламент зняв із Сергія Клюєва депутатську недоторканність, підтримавши подання Генеральної прокуратури. За таке рішення проголосували 287 депутатів. При цьому про затримання Клюєва ГПУ навіть не просила.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...