Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Росії на суді над поетом вивчали значення слова "москаль"

Четвер, 4 червня 2015, 01:10

На засіданні суду в середу у справі орловського вчителя і поета Олександра Бившева, який написав вірші на підтримку України, вивчали зміст слова "москаль".

Про це повідомила Російська служба BBC.

Адвокат Бившева Володимир Сучков, повідомив, що захист надав районному суду селища Кроми Орловської області висновок київського Інституту мовознавства, де говориться, що слово "москаль" і похідні від нього - принаймні у віршах Бившева - позначають російських військових, а не образливе прізвисько росіян взагалі.

Суддя Маргарита Грідіна відмовилася долучити цей висновок до справи.

Відхилила вона і клопотання адвоката про нову експертизу, визнавши достатнім висновок викладачки з Орловського університету, яку для проведення експертизи залучив слідчий комітет і яка підтверджує думку звинувачення, що вірші Бившева провокують ненависть і ворожнечу до росіян.

Учитель і поет з селища Кроми Олександр Бившев у 2014 році, після анексії Росією Криму і початку війни на Донбасі, написав два вірші, "Українським патріотам" і "Українські повстанці", в яких в різких виразах закликав українців чинити опір інтервентам.

Слідчий комітет звинуватив його в "провокації ненависті або ворожнечі" до росіян за статтею 282, частиною 1, Кримінального кодексу Росії. Ця стаття передбачає широкий спектр покарань, від обов'язкових робіт або штрафу до чотирьох років ув'язнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...