Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Канада ніколи не визнає анексію Криму - Харпер

Субота, 6 червня 2015, 22:58

Канада ніколи не визнає анексію Криму і закликає Росію вивести своїх військовослужбовців з території України.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер 6 червня.

"Наша позиція залишається чіткою: ми не погодимося з анексією Криму та незаконним вторгненням в Східну Україну. Ніколи Канада не визнає незаконну окупацію української території російськими силами і я говорив про це вже раніше. Займе це 5 місяців або 50 років, щоб повернути ситуацію у попереднє становище, ми ніколи не погодимося з тим, що суверенні кордони суверенної держави можуть перекроюватися силою", - заявив Харпер.

Також він додав, що  Канада закликає російське керівництво вивести своїх військовослужбовців і припинити надавати допомогу проросійським сепаратистам на Сході України.

"Ми підтримуємо зусилля з пошуку дипломатичного вирішення та реалізації існуючих угод. Але для того, щоб це все сталося, військовослужбовці Путіна і їх союзники-сепаратисти мають припинити бої", - заявив прем'єр.

Він додав, що Канада, як і весь світ, не стоятиме осторонь таких подій.

"Поки не буде реального світу, поки не будуть виведені сили окупантів, поки територіальна цілісність України не буде відновлена, повинні бути в силі відповідні заходи щодо Росії, економічні санкції повинні залишатися, повинні діяти", - підкреслив Харпер.

Також глава уряду додав, що Канада готова у співпраці з іншими союзниками прийняти додаткові санкції, якщо цього вимагатиме ситуація.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування