Шокін попросить позбавити Царевич суддівського статусу

Неділя, 12 липня 2015, 23:20

Генпрокурор Віктор Шокін має намір подати до Вищої Ради суддів клопотання, щоб зняти суддівський статус із судді Оксани Царевич.

Про це 12 липня в інтерв'ю "5 каналу" заявив заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе.

"Що стосується Царевич та інших суддів, за моєю інформацією, - у нас засідання зранку (13 липня) із заступниками Генпрокурора - генеральний прокурор збирається подати у Вищу Раду суддів клопотання, щоб зняти суддівський статус", - зазначив Сакварелідзе.

Також він повідомив, що проти прокурорів, які проводили обшуки у слідчому управлінні Генпрокуратури, відкрито кримінальну справу.

"Кримінальна справа є, але якраз сьогодні повернувся Віктор Миколайович (Шокін), у мене була з ним розмова. Він сам здивувався, що така справа існує, і обіцяв, що цієї справи від сьогодні не буде, її закриють, як незаконно заведену кримінальну справу", - сказав він.

Як  відомо, 4 березня Верховна Рада абсолютною більшістю голосів зняла суддівський імунітет із Сергія Вовка, Оксани Царевич, Віктора Кицюка.

Суддям Царевич та Кицюку зокрема закидають завідомо неправосудні рішення проти учасників Автомайдану.

2 липня стало відомо, що Царевич знову взялася вершити правосуддя.

10 липня генпрокурор Віктор Шокін направив до Вищої кваліфікаційної комісії суддів клопотання про відсторонення від посад суддів Печерського райсуду Києва Оксани Царевич та Сергія Вовка.

На початку липня у центральному апараті ГПУ було проведено спецоперацію з виявлення корупції: правоохоронці виявили у високопосадовців прокуратури близько півмільйона доларів та коштовності.

Згодом з'явилася інформація, що проти прокурорів, які проводили обшуки, відкрито кримінальну справу. Повідомлялося, що в.о. Генпрокурора Володимир Гузир відкрив кримінальне провадження щодо заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе. 

5 канал

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...