Слідчі побачили зв'язок між вбивствами Нємцова і екс-депутата Держдуми

Четвер, 23 липня 2015, 06:28

В Англію надійшов запит з Росії про можливість допиту в банкіра Германа Горбунцова, що проживає в Лондоні, який проходить свідком у справі про вбивство екс-депутата Держдуми від Чечні Руслана Ямадаєва і замаху на бізнесмена Олександра Антонова.

Про це повідомляє "Росбалт" з посиланням на джерело.

Джерело пов'язує відправку запиту зі справою про вбивство політика: вбивці Ямадаєва і фігуранти "справи Нємцова" спілкувалися з одним і тим же високопоставленим представником Чечні.

Зазначено, що Горбунцов вже дав згоду на проведення цих слідчих дій. Ще в 2012 році він відправив у СК РФ явку з повинною, в якій повідомив, що ніби став свідком того, як кілька його ділових партнерів разом з рядом представників Чечні вели переговори про організацію нападу на співвласника Конверс-груп Олександра Антонова.

Цьому передував бізнес-конфлікт з Антоновим через суму в $106 млн.

За версією слідства, замах на бізнесмена здійснили троє жителів Чечні Асланбек Дадаєв, Елім Паша Хацуєв, Тимур Ісаєв, - які також застрелили Ямадаєва.

На думку співрозмовника агентства, відправка запиту в Англію безпосередньо пов'язана зі справою Нємцова, оскільки вбивці Ямадаєва і передбачувані учасники вбивства Нємцова спілкувалися "з одним і тим же високопоставленим представником Чечні".

Так, в матеріалах справ Ямадаєва і Антонова є інформація про поїздку Хацуева в ОАЕ в 2009 році перед вбивством Ямадаєва в Дубаї. Через деякий час йому зателефонував "високопоставлений представник Чечні" і повідомив, що "клієнт потонув".

Як вважає джерело, в ході розслідування вбивства Нємцова було встановлено, що Руслан Геремеєв, в момент, коли йшла підготовка розстрілу політика, розмовляв з тим же високопоставленим представником Чечні і навіть зустрічався з ним у "Президент готелі-".

Причому на ці зустрічі разом з Геремеєевим приїжджав і Заур Дадаєв, проте в бесідах він участі не брав.

Відзначається, що в даний час Хацуєв відбуває тривалий термін в одній з найважчих для перебування колоній.

Раніше слідчі намагалися розговорити Хацуева в колонії про "замовників" злочинів, але той тоді давати свідчення відмовився.

Нагадаємо, обвинувачений у вбивстві Нємцова Губашев зізнався у злочині.

Один із затриманих, Заур Дадаєв, зізнався у вбивстві політика, проте пізніше став стверджувати, що його змусили силою визнати себе винним у вбивстві Нємцова.

Одним із замовників вбивства політика вважають главу Чеченської республіки, Рамзана Кадирова, проте слідство відмовилося допитувати Кадирова у справі про вбивство Нємцова. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...