Експертиза не підтвердила вину підозрюваних у вбивстві Нємцова

Четвер, 30 липня 2015, 05:15

Призначена ще 19 березня судово-біологічна експертиза слідів запаху людини повинна була "прив'язати" обвинувачених у вбивстві Бориса Нємцова до автомобіля ZAZ Chance, який використовувався злочинцями під час замаху на російського опозиціонера.

Про це повідомляє "Коммерсант".

Так званий ольфакторний метод дослідження заснований на реєстрації запаху людини, який фахівці вважають таким же унікальним, як і відбитки пальців. Запах людини зберігається на предметах від декількох місяців до декількох десятків років.

Для даної експертизи використовуються спеціально навчені собаки, які в "справі Нємцова" повинні були знайти можливі сліди підозрюваних на вирізаних з сидінь ZAZ шматках оббивки і рульовому колесі. Однак ніякої схожості між "автомобільними" і "людськими" запахами собаки не вловили.

Ще одна криміналістична експертиза біологічних слідів людини (призначена 4 червня) мала розібратися з речовими доказами, які були вилучені в березні поточного року в лісі неподалік від села Козино Одінцовського району Підмосков'я.

Дані речдоки слідчі виявили в лісі неподалік від села, де проживали троє підозрюваних - Хамзат Бахаєв, а також брати Анзор і Шадід Губашеви, - "саморобний" тир, в якому, судячи з доказів, на банках і пляшках відпрацьовувалася стрільба з пістолетів.

За інформацією джерел "Комерсант", ця експертиза також дала негативний результат. Всі речдоки, крім однієї гільзи зі змазаним і непридатним для ідентифікації відбитком пальця, виявилися взагалі чистими від біологічних слідів: невідомі, найімовірніше, стріляли зі зброї в рукавичках.

Крім цього, слідству не вдалося домогтися від авторитетної в Чечні сім'ї Геремеевих явки в слідчі органи одного з її членів - колишнього командира батальйону полку внутрішніх військ "Сєвєрний" Руслана Геремеева, якого правоохоронні органи РФ вважають можливим замовником вбивства Нємцова.

Один із затриманих, Заур Дадаєв, зізнався у вбивстві політика, проте пізніше став стверджувати, що його змусили силою визнати себе винним у вбивстві Нємцова.

Одним із замовників вбивства політика вважають главу Чеченської республіки, Рамзана Кадирова, проте слідство відмовилося допитувати Кадирова у справі про вбивство Нємцова. У той же час дочка Нємцова звинувачує вісьмох російських пропагандистів у смерті батька.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування