Стали відомі подробиці алібі одного з фігурантів справи Нємцова - ЗМІ

П'ятниця, 31 липня 2015, 06:38

30 липня Слідком РФ допитав одного з фігурантів справи про вбивство Нємцова Тамерлана Ескерханова за фактами, які свідчать, за версією його адвокатів, про непричетність до злочину.

Про це повідомляє "Комерсант".

Саме ж слідство вважає, що Ескерханов надавав пособництво виконавцям вбивства. Спочатку стежив за опозиціонером, а потім допоміг дістатися ймовірним кілерам до аеропорту Внуково, звідки вони вилетіли до Чечні.

За даними "Комерсанту", спочатку слідчий поцікавився у обвинуваченого Ескерханова, що той робив у Москві з жовтня 2014 року, коли, за версією слідства, обвинувачені звернули увагу на різні висловлювання Бориса Нємцова і стали з'ясовувати, де той живе, а потім і організували за ним спостереження.

Ескерханов повідомив, що весь цей час працював охоронцем і водієм бізнесмена Романа, який, як правило, проводив час у нічних клубах. Після посиденьок, які зазвичай закінчувалися під ранок, охоронець Ескерханов вирушав додому до свого роботодавця, де відсипався до наступного виїзду в клуб.

Звичний графік змінився в січні 2015 року, коли його шеф відлетів в Ростов-на-Дону. 12 січня Тамерлан Ескерханов відвіз наймача в аеропорт, а потім на машині поїхав до Ростова. Однак по дорозі потрапив у невелике ДТП. В результаті лагодив машину у Воронежі, а потім пробув у Ростові до 21 січня. Потім, повернувшись до Москви, знову проводив час з шефом в нічних клубах, а з 16 по 20 лютого перебував вдома у Чечні.

Тоді слідчий попросив уточнити обвинуваченого, що той робив з 26 лютого по 3 березня. У ці дні, за версією слідства, йшла активна підготовка до вбивства пана Нємцова, а потім передбачувані виконавці за участі Тамерлана Ескерханова покинули Москву.

Згідно зі свідченнями обвинуваченого, весь цей час він продовжував жити в квартирі бізнесмена Романа. Коли у нього з'являлися вільні години, їздив в район аеропорту Внуково, де його знайомі будують готель, і допомагав їм.

Наприклад, 27 лютого, коли був убитий Борис Нємцов, він після чергового візиту в нічний клуб, прокинувся близько 18-19 годин. Потім поїхав разом з Романом в бар, де вони перебували до восьмої ранку, причому зустріли знайомого з Чечні.

28 лютого вони відвідали нічний клуб, який покинули лише на світанку.

1 березня, за словами Ескерханова, він дійсно виїжджав у Внуково, але не для того, щоб відвезти в аеропорт обвинувачених. Поїздка була на будівництво готелю. А 2 березня Тамерлан Ескерханов провів у ліжку, так як, за його словами, дуже втомився за попередні дні.

Зазначено, що Ескерханов вніс істотну зміну в раніше дані ним свідчення. Зіставивши їх з показаннями іншого обвинуваченого - Заура Дадаєва, слідство прийшло до висновку про те, що водій екс-офіцера внутрішніх військ МВС Руслана Геремеєва Руслік міг бути замовником вбивства. Однак тепер обвинувачений Ескерханов заявив, що ніякого Русліка він не знає, але водія Геремеєва готовий впізнати, якщо йому його покажуть.

Один із затриманих, Заур Дадаєв, зізнався у вбивстві політика, проте пізніше став стверджувати, що його змусили силою визнати себе винним у вбивстві Нємцова.

Одним із замовників вбивства політика вважають главу Чеченської республіки, Рамзана Кадирова, проте слідство відмовилося допитувати Кадирова у справі про вбивство Нємцова. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування