Начальник міліції Одеської області: я не очікував, що все так погано

Четвер, 6 серпня 2015, 15:24

Начальник міліції Одеської області і колишній заступник міністра внутрішніх справ Грузії Георгій Лорткіпанідзе здивований настільки сильною корупцією в регіоні.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українським новинам".

"Це дуже погана ситуація (з корупцією). Я навіть не очікував, що може бути таке. Одна схема працює: міліція-прокуратура-суд. Людину можуть так роздягнути, що ніхто нічого не зрозуміє, і ніхто нічого не доведе. Тому тут роблять гроші, де тільки можна", – заявив він.

Ще однією проблемою він назвав низьку якість роботи і безініціативність місцевої міліції. За його словами, про багато проблем він дізнається не від своїх підлеглих, а безпосередньо від громадян або із соцмереж.

"У мене в підпорядкуванні 10 500 чоловік , і я не пам'ятаю, щоб хоч один співробітник зайшов і сказав: ось у мене така інформація є. Все я дізнаюся від громадян", – заявив він.

Через це, за словами Лорткіпанідзе, люди часто звертаються зі своїми проблемами не в міліцію, а в громадські організації на кшталт Самооборони.

Начальник обласної міліції додав, що багато співробітників міліції різних рангів уже звільнені, а проти деяких ведеться розслідування.

"І це стосується не тільки міліції, а й чиновників. Вчора заступника начальника управління культури міськради взяли за хабар у 5 тис. доларів. По-моєму, 8 або 9 співробітників ми посадили. Але тільки наших співробітників міліції, чиновники окремо", – сказав він.

При цьому Лорткіпанідзе запевнив, що значно покращилася ситуація в ДАІ, співробітники якої, за його словами, перестали брати хабарі.

"Єдине що ДАІ більше не бере гроші. Може, є тільки один або два випадки. ... Тут вже і автомобілісти так звикли платити, що коли ми їх зупиняли, вони виходили з машини з 200 гривнями в документах. А потім пішов слух, що стали садити і тих, хто дає гроші і якось так це питання я вирішив", – розповів чиновник.

Він також додав, що наказав даішникам припинити використання жезлів.

Лорткіпанідзе заявив, що розраховує змінити криміногенну та корупційну ситуацію в області через півроку.

"Через шість місяців тут вже все буде по-іншому", – запевнив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування