Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ викрила чиновників Попасної в розкраданні грошей

Четвер, 6 серпня 2015, 20:09

У Луганській області Служба безпеки України викрила схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію зруйнованих будинків Попасної.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Корупційну вертикаль створили посадовці місцевої влади та представники комерційних структур, - стверджують в СБУ.

На початку липня цього року виконком Попаснянської міської ради уклав угоду з двома фірмами на капітальний ремонт кількох житлових будинків, пошкоджених під час артобстрілів.

Вже наприкінці липня підприємці відзвітували про завершення робіт. Чиновники підписали відповідні акти і перерахували оплату.

Перевірка використання бюджетних коштів показала, що комерційні структури оплачені роботи (заміна вікон та дверей на металопластикові конструкції, шпаклювання та фарбування поверхонь, заміна покриття покрівлі тощо) фактично не виконали. У деяких випадках вікна вставляли за власний кошт самі мешканці пошкоджених обстрілами будинків.

За попередніми висновками фахівців, з бюджету незаконно перераховано близько 500 тисяч гривень.

За матеріалами УСБУ в Луганській області відкрито кримінальні провадження за ознаками ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування