Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підозрювані у вбивстві Нємцова не назвали слідству імена замовників

П'ятниця, 18 вересня 2015, 03:00

Троє фігурантів справи про вбивство політика Бориса Нємцова, які в різні етапи слідства давали свідчення, так і не назвали імена замовників.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

"Заур Дадаєв, Анзор і Шадід Губашеви, чиї свідчення давно є в матеріалах справи, імена організаторів не назвали і давали суперечливі свідчення", - заявив співрозмовник агентства.

За його даними, слідство вже визначило зв'язки між обвинуваченими та колом їх спілкування. Крім того, свідки дали свідчення, які потрібно ретельно перевірити.

У свою чергу інше джерело агентства повідомило, що найближчим часом кількість "тих, хто зізнався" може збільшитися до чотирьох. На угоду збирався піти Хамзат Бахаєв, проте прокуратура поки не вирішила, чи потрібно їй це і чи принесе користь слідству.

Адвокат фігуранта Заурбек Садаханов не підтвердив "Інтерфаксу" інформацію про те, що його підзахисний Бахаєв укладає угоду з правосуддям.

Також повідомляється, що Анзор Губашев в четвер в ході допиту відмовився від свідчень.

"Сьогодні був повторний допит Губашева, в ході якого він відмовився від даних раніше свідчень", - повідомив адвокат Муса Хадисов.

За словами захисника, на його клієнта вплинули з метою отримати свідчення. "У нього був договір, що якщо він зізнається, то його брата відпустять", - сказав він.

Нагадаємо, обвинувачений у вбивстві Нємцова Губашев зізнався у злочині.

Один із затриманих, Заур Дадаєв, зізнався у вбивстві політика, проте пізніше став стверджувати, що його змусили силою визнати себе винним у вбивстві Нємцова.

Одним із замовників вбивства політика вважають главу Чеченської республіки, Рамзана Кадирова, проте слідство відмовилося допитувати Кадирова у справі про вбивство Нємцова. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування