Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдеп пояснив, чому США стурбовані військовою активністю РФ у Сирії

Середа, 9 вересня 2015, 01:03

США занепокоєні, що Москва під виглядом допомоги боротьби з ІДІЛ у Сирії насправді нарощує збройну підтримку режиму Башара Асада, який і є головним джерелом нестабільності в країні.

Таку позицію висловив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає Укрінформ.

"Росія не є членом міжнародної коаліції проти ІДІЛ, і ми можемо сказати, що вони підтримують режим Асада", - зауважив Кірбі, додавши, що це тільки погіршує ситуацію.

Відповідаючи на уточнюючі запитання речник держдепу зазначив, що Сполучені Штати не контактують з російською стороною у питаннях координації військових операцій проти "Ісламської Держави".

У цьому зв'язку він підкреслив: якщо російська сторона й хоче бути корисною в боротьбі з ІДІЛ, то вона "має зупинити озброєння та допомогу режиму Башара аль Асада".

При цьому представник дипломатичного відомства США назвав Асада "головною причиною" того, чому ІДІЛ отримав можливість існувати всередині країни.

"Це та людина, яка скидає бомби на власний народ, вбиває своїх громадян та спричинила мільйонний потік біженців за межі країни", - зазначив представник держдепу.

Кірбі також зауважив, що Сполученим Штатам і союзникам не до кінця відомі наміри росіян в Сирії, власне "чому держсекретар (Керрі – ред.) і зателефонував міністру Лаврову" кілька днів тому.

Водночас Кірбі не став уточнювати, чи мають США докази присутності російських військ у Сирії.

Нагадаємо, видання Sunday Express з посиланням на офіційні джерела з Пентагону повідомило, що Росія почала будівництво військово-повітряної бази в Сирії, з якою можна буде здійснювати авіаудари проти "ІД", щоб підтримати режим Башара Асада.

Крім того, британська The Times писала, що Росія направляє військових і зброю для захисту режиму Асада. Видання опубліквало відео з військовими в Сирії, на якому чути російську мову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування