Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штайнмайер зажадав від Росії роз'яснень її дій в Сирії

Четвер, 1 жовтня 2015, 05:53

Усі військові дії мають узгоджуватися зі світовим співтовариством, щоб уникнути непорозумінь між партнерами, сказав Штайнмаєр і закликав Росію пояснити авіаудари в Сирії.

Про це пише Deutsche Welle.

"Досі нам не надали ніякої інформації по суті, стосується цілей і методів цих авіаударів", - сказав міністр в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"В інтересах Москви надати світовій спільноті цю інформацію якнайскоріше", - підкреслив він.

Штайнмайер наполягає на тому, що будь-які військові дії на території Сирії повинні бути узгоджені на міжнародному рівні. В іншому випадку і без того "розжарена обстановка" загрожує виникненням "подальших непорозумінь" між партнерами, застеріг він.

До цих пір неясно, чи були перші російські авіаудари в Сирії спрямовані на позиції "Ісламської держави" або сирійських опозиціонерів.

Міністр закордонних справ Німеччини вказав на те, що одними тільки військовими діями сирійський конфлікт врегулювати неможливо і порадив Росії, США і сусідам Сирії по регіону якнайскоріше включитися в дипломатичний процес.

Для мирного врегулювання в Сирії Штайнмайер пропонує групі з країн, що володіють правом вето в Радбезі ООН, Єврокомісії та Німеччини, яким вже вдалося вирішити суперечку навколо іранської атомної програми, розширитися і продовжити пошук дипломатичного вирішення конфлікту в Сирії. На його думку, до групи повинні приєднатися Туреччина, Саудівська Аравія та Іран.

Як повідомлялося, найближчим часом військові США та Росії проведуть переговори щодо ситуації в Сирії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...