Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко нагадали, що її фракція голосувала за здорожчання газу

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 12:19

У Національній комісії, яка регулює сферу енергетики та комунальних послуг, нагадали вирівнювання цін на газ було схвалене всіма членами коаліції, у тому числі, і Юлією Тимошенко.

Про це під час круглого столу в п'ятницю сказав голова НКРЕКП Дмитро Вовк, повідомляє "Укрінформу".

"У 2014 році, коли перемогла Революція, керівництво держави взяло курс на євроінтеграцію. Курс на євроінтеграцію означає, що треба виконувати положення директив ЄС у сфері енергетики. Серед них є і вимога щодо приведення свого законодавства у відповідність до вимог третього енергетичного пакета. На виконання цього була розроблена коаліційна угода, у ній є розділ "Реформа енергетики та енергонезалежність", - сказав Вовк.

Одним із пунктів коаліційної угоди, наголосив він, була ліквідація перехресного субсидіювання і вирівнювання цін на газ.

"Пункт другий, під яким підписалися усі без винятку учасники коаліції, стосувався ліквідації перехресного субсидіювання і вирівнювання цін на газ та електричну енергію. Це мало стосуватися усіх споживачів упродовж 2015-2017 років", - зазначив голова Нацкомісії.

За його словами, з цією метою був створений закон "Про ринок природного газу".

"За нього голосували усі фракції, у тому числі, і Юлії Володимирівни", - підкреслив Вовк.

Він нагадав, що закон про ринок газу передбачає встановлення ринкових цін на газ як для населення, так і для промисловості.

Водночас, на дебатах екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що мета її політичної партії – поміняти "хибну економічну політику, яка призвела до зубожіння людей та падіння ВВП".

"Мова йде не про тарифи, мова йде про економіку! Ми не критики, ми команда, яка хоче поміняти абсолютно хибну стратегію економічного та соціального розвитку країни, яка обрана цим урядом", – цитує Тимошенко прес-служба "Батьківщини".

Тимошенко упевнена, що "5,6 млрд. кубометрів українського газу, який недоотримало населення, пішли до наближених до уряду комерційних структур", а це є корупцією.

Голова партії заявила, що через те, що люди не отримали увесь український газ, населення вже переплатило державі через тарифи вже 20,3 млрд. гривень.

Тимошенко заявила, що "збільшення тарифу – це реальна нова податкова система для населення, яка забирає у людей останнє".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування