Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: проти Новінського, Королевської та Вілкула можуть бути докази

Понеділок, 2 листопада 2015, 13:10

Лідер фракції БПП Юрій Луценко допускає наявність документальних доказів проти депутатів від "Опозиційного блоку" Вадима Новінського, Наталії Королевської та Олександра Вілкула.

Про це він заявив у понеділок на брифінгу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наскільки я розумію, їх можуть звинувачувати в діях на той момент, коли вони були партією влади чи на посадах у владі. Тому відеодоказів їх діяльності немає. Є, очевидно, документальні докази. Очевидно, що їх потрібно закріпити особистим допитом. Але на ці допити вони не з'являються", – припустив Луценко.

Таким чином він відреагував на порівняння справ цих депутатів зі справою нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, якого Рада дозволила заарештувати відразу після перегляду компрометуючого відео.

За словами Луценка, депутатів спочатку потрібно викликати на допит, отримати їхні пояснення, після цього оголосити про підозру і висунути звинувачення, і лише потім вносити до Верховної Ради подання про зняття недоторканності.

Як відомо, начальник відділу Головного слідчого управління МВС Василь Смик у понеділок заявив, що вони принесли повістку на допит Новінському. Після цього спікер Володимир Гройсман заявив, що Новінського у залі немає і змусив слідчого покинути засідання, не давши йому договорити.

Пізніше Луценко повідомив, що повістки також були приготовані для Королевської та Вілкула.

У свою чергу Олег Ляшко написав на своїй сторінці в Facebook, що йому теж мали намір вручити повістку, проте пізніше відредагував свій пост і вилучив з нього цю фразу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування