Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шокін про Вілкула і Королевську: "Це не останні виклики"

Понеділок, 2 листопада 2015, 14:31

Генеральний прокурор Віктор Шокін готовий домагатися арешту народних депутатів Наталі Королевської та Олександра Вілкула, якщо їхню провину доведуть.

"Це не останні виклики на допит по кримінальних провадженнях, що стосуються високопосадовців", - сказав він на спільній прес-конференції з головою СБУ.

"Я впевнений, що після допитів, проведення інших процесуальних дій, будуть зроблені належні висновки. І якщо буде вина доведена, то будуть подання з мого боку на притягнення цих людей чи інших людей… до кримінальної відповідальності та арешту", - заявив генпрокурор.

Він не уточнив, у яких справах викликають представників так званого "Опозиційного блоку", екс-соратників Віктора Януковича Королевську та Вілкула.

"Давайте ми почекаємо, доки допит пройде, тому що слідчий не уповноважений вам сказати, у якій саме справі – бо це ж не одна справа, ви розумієте", - зазначив керівник ГПУ, відповідаючи на запитання журналістів.

Судячи з його слів, справи проти колишніх представників влади можуть стосуватися як переслідування "майданівців", так і виведення коштів за кордон.

Шокін попросив журналістів звернутися до депутатів з проханням терміново вирішити питання про зняття депутатської недоторканності. "Це буде найкращий вихід для держави Україна", - сказав він.

Генпрокурор наголосив, що всі дії правоохоронців у межах спецоперацій "були законні".

Згодом Шокін додав, що справи можуть стосуватися не лише представників "Опозиційного блоку".

Говорячи про справу щодо мережі магазинів "Бруснічка", він також запевнив, що не йдеться про політичну приналежність – нібито ні Генпрокуратуру, ні СБУ не цікавить, "Ахметов це, чи не Ахметов".

Як відомо, на погоджувальну раду парламенту 2 листопада прийшли слідчі ГПУ і МВС, які на камери хотіли вручити повістку на допит депутатам від "Опозиційного блоку" Вадиму Новінському, Наталії Королевській та Олександру Вілкулу, – але спікер Володимир Гройсман попросив їх чекати в іншій залі, бо ці депутати на погоджувальну раду не ходять.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування