Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підтоплення шахти на окупованій Луганщині загрожує катастрофою

П'ятниця, 4 грудня 2015, 11:04

Підтоплення шахти "Первомайська" на контрольованій бойовиками території Луганщини може призвести до затоплення інших шахт і техногенної катастрофи.

Про це повідомляється на сайті Луганської військово-цивільної адміністрації.

Згідно з повідомленням, підтоплення почалося 2 вересня, коли внаслідок аварії на шахті "Первомайська" зупинився водовідливний комплекс.

"Внаслідок того, що не були розпочаті ремонтні роботи, шахтні води через певний час будуть перетікати на закриті шахти "Голубівська", "Родіна" імені С.М.Кірова. За розрахунками гідрогеологів у червень-липень 2016 року відбудеться підтоплення Стаханівсько-Брянківського регіону, закритих шахт Кіровської групи, а також виробок працюючих на контрольованій території шахт "Золоте", "Карбоніт" і "Гірська" ДП "Первомайськвугілля", – сказано у повідомленні.

"Це означає, що може виникнути надзвичайна ситуація техногенного характеру, оскільки шахтні води забруднюють водоносні горизонти, розмивають родючі шари ґрунту, витісняють на поверхню шахтний газ метан", – додали у відомстві.

В адміністрації пояснили, що оптимальним рішенням є ремонт водовідливного комплексу шахти "Первомайська", однак до нього немає доступу, а також коштів на такий ремонт. Тому було прийнято рішення розширяти існуючий водовідливний комплекс шахти "Золоте" ДП "Первомайськвугілля", для чого знадобиться 40 млн грн без урахування монтажних та інших робіт.

Також у адміністрації 18 листопада була проведена нарада з цього приводу за участі керівництва "Первомайськвугілля", силових структур, облдержадміністрації та представників Сєверодонецької філії ОБСЄ, за результатами якої було надіслано звернення до політиків, в РНБО та ОБСЄ з проханням сприяти у ремонті на шахті "Первомайська", а також порушити це питання на засіданні РНБО та при зустрічах у Мінську.

Також була розмінована шахта "Родіна" і з її складів були вивезені необхідні для ремонту труби.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування