"МТС Україна" працюватиме на Донбасі до рішення Кабміну

П'ятниця, 4 грудня 2015, 17:11

Компанія "МТС Україна" не має наміру обмежувати свою присутність на території Донецької та Луганської областей поки не буде відповідного рішення уряду.

Про це повідомив журналістам генеральний директор Vodafone України (ПрАТ "МТС Україна") Олег Проживальський в Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

Глава оператора нагадав, що під брендом Vodafone в зоні проведення АТО ніяких послуг надаватися не буде.

"Під брендом Vodafone там ніяких послуг ми надавати не будемо, тому що це записано в угоді. Це виключено однозначно", - констатував Проживальський.

За його словами, мережа на окупованих територіях продовжує працювати в автономному режимі, комутатори перевезені на територію, підконтрольну українській владі, а базові станції "за наявності живлення можуть працювати без обслуговування".

"У такому режимі ми будемо працювати, доки не буде рішення уряду закритися і піти звідти. Там дуже багато живе українців, які потребують у зв'язку з тією частиною людей, що виїхали до нас. Тому ми працюємо там", - зазначив гендиректор компанії.

При цьому Проживальський повідомив, що на окуповану територію карти поповнення не завозяться.

"Ми не завозимо туди поповнення, чесно кажучи, я не знаю, як це роблять люди. Кажуть, що посилочками пересилають, і контрабандою якось завозять і продають втридорога. Ми цей процес ніяк не контролюємо, просто ми не можемо там працювати з цією функцією ", - зазначив глава ПрАТ "МТС Україна".

Проживальський також висловив дві версії, за якими місцева влада окупованих територій "не закрила" "МТС Україна".

"(Конкуренти) задаються питанням, чому "Київстар" закрили, а нас не закрили? Є дві версії. Перша версія - це те, що наша мережа там найбільша, ми обслуговуємо 60% абонентів, і закрити нашу мережу означало б фактично залишити без зв'язку населення цього регіону. Друга - наше обладнання відрізняється від того, яке застосовується нашими колегами по ринку, воно не стикується з нашим", - пояснив Проживальський.

Раніше в прес-службі оператора повідомили, що мережа "МТС Україна" на окупованій території управляється з підконтрольною України території.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News