Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко упевнений: ЄС продовжить санкції проти РФ

Неділя, 6 грудня 2015, 19:24
Порошенко упевнений: ЄС продовжить санкції проти РФ

Президент Петро Порошенко упевнений, що Європа продовжить санкції проти РФ.

Про це глава держави заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 6 грудня. 

"Якщо не трапиться  нічого екстраординарного, якщо РФ раптом не виведе своїх окупаційних військ, не вирішить питання передачі під український контроль неконтрольованої ділянки кордону, звільнення усіх заручників, не забезпечить повну імплементацію решти Мінських угод - рішення про продовження санкцій буде прийнято", - заявив Порошенко. 

Як відомо, ЄС має ухвалити рішення щодо продовження санкцій стосовно РФ до 17 грудня. 

На питання, чи варто шукати інші варіанти і методи розв'язання конфлікту, якщо одна зі сторін (РФ) не виконує Мінські угоди, Порошенко зазначив: "Можна шукати, але альтернативи "Мінську" на сьогоднішній день не існує".

"Мінськ - це зобов'язання російської сторони. Саме Мінськ довів і доводить, що це  (події на Донбасі) є агресією РФ проти України, саме Мінськ запроваджує санкції за невиконання домовленостей", - пояснив Порошенко. 

При цьому він підкреслив, що зокрема саме завдяки Мінську "майже 3000 заручників повернулися додому з полону  на Донбасі".

Він також додав, що має домовленість з президентом Єврокомісії та Європейської Ради про те, що 16 грудня у Брюсселі відбудеться "мінісаміт ЄС" за участі ключових єврокомісарів, на якому будуть розглянуті не лише питання безвізового режиму, а й питання запровадження зони вільної торгівлі з 1 січня.

"Маємо дуже щільний порядок денний, у т.ч. щодо "Північного потоку-2". Ми також домовилися про важливі переговори у галузі енергетики", - зазначив Порошенко. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування