Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТСК ВР: Порушення на виборах мера Кривого Рогу є. Нардеп Ляшка утримався

Понеділок, 7 грудня 2015, 11:45

Тимчасова спецкомісія ВР по розслідуванню фальсифікацій на виборах мера в Кривому розі проміжним рішенням визнали порушення під час виборів.

Про це "Українській правді" розповів голова комісії депутат Леонід Ємець.

"Семеро з одинадцяти присутніх членів комісії прийняли рішення, що вбачають порушення під час другого туру виборів мера Кривого Рогу. Таким є проміжний висновок комісії", - сказав Ємець.

Він додав, що для ухвалення остаточного рішення комісія чекає відповідей на офіційні запити органів, які відповідають за реєстрацію списків виборців, а також від правоохоронних органів. "Це стосується голосування по 21 спецдільниці", - уточнив він.

 Розрив між кандидатами становить всього 752 голоси, демократичні сили вважають, що цю перевагу штабу Вілкула вдалося отримати завдяки фальсифікаціям саме на цих спецдільницях.

"Після цього ми зможемо прийняти остаточний висновок. Наступне засідання комісії призначено на 18 годину середи", - сказав він.

За словами Ємця, комісія може ухвалити три висновки.

"Одним рішенням може бути те, що порушення були такими, що спотворили волевиявлення громадян Кривого Рогу, чим позбавили їх права обрати того мера, якого вони хотіли. Тобто що на виборах був обраний інший кандидат, а результат був спотворений на користь Вілкула", - сказав Ємець.

"Інший варіант – незважаючи на проведену роботу через дліяльність одних і бездіяьність інших комісія встановила лише факт порушення але не змогла встановити, який був реальний результат. Тоді буде звернення до ВР з приводу, що вона має врегулювати можливість, аби мешканці таки отримали мера – або перевибори, або третій тур – прецеденти були", - додав він.

Третій варіант, який він назвав малоймовірним, що комісія визнаэ проміжний висновок таким, що був помилковим і порушень не було.

Водночас, за інформацією джерел Української правди у комісії, серед тих, хто не підтримав проміжне рішення комісії – депутат від Опоблоку Костянтин Павлов.

Утрималися двоє депутатів: Андрій Шипко від "Відродження" і Олег Купрієнко від Радикальної Партії. Представники РП у міській виборчій комісії до скандалу голосували в унісон з Опоблоком, пізніше партія Ляшка погодилась їх замінити.

Не з'явився на засідання Євген Рибчинський від Волі Народу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...