Яценюк: Уряд готовий до компромісу з податкової реформи

Середа, 9 грудня 2015, 02:08
Яценюк: Уряд готовий до компромісу з податкової реформи

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив упевненість в тому, що, враховуючи позицію президента, буде розроблений єдиний проект податкової реформи.

Про це він заявив на засіданні Національної ради реформ, передає прес-служба Кабміну.

"Уряд готовий до повного компромісу з тією метою, щоб мати як ефективну податкову реформу, так і збалансований бюджет", - зазначив він.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко закликав до відмови від підвищення податкових ставок в рамках податкової реформи і запропонував поступове їх зниження в найближчі три роки. При цьому Мінфін у своєму проекті податкової реформи пропонував концепцію "все по 20", припускаючи незначне підвищення поточних ставок податку на прибуток і ПДФО до 20%, збереження ставки ПДВ на рівні 20% і зниження ЄСВ до 20%.

Як уточнила міністр фінансів Наталія Яресько на своїй сторінці в Facebook, ключові нововведення компромісних пропозицій - введення ставок ПДФО та податку на прибуток до 18% вже з наступного року, і до 17% з 2017 року. Вона також нагадала, що планується кардинально знизити оподаткування зарплат, і вже наступного року знизити ЄСВ з близько 41% до 20%.

"Також серед нововведень - введення перехідного періоду для переходу сільськогосподарського бізнесу на загальну систему оподаткування, а також цілий ряд важливих моментів в адмініструванні податків", - зазначила міністр.

Вона уточнила, що мова йде про демілітаризацію податкової міліції, створенні електронного кабінету платника податків та про створення "абсолютно прозорої, повністю автоматичної системи відшкодування ПДВ".

"Після численних обговорень і дискусій за останній час, ми створили відповідальну концепцію податкової реформи з урахуванням коментарів і побажань представників громадськості та бізнесу", - вважає Яресько.

За її словами, цей проект отримав схвалення президента України та буде поданий на розгляд до Верховної Ради.

Глава Мінфіну додала також, що для адаптації бізнесу до зміни правил, президент пропонує ввести в дію положення про ставки податків з 1 січня 2016 року, а частина з адміністрування - з 1 квітня 2016 року.

Глава Мінфіну повідомила, що в середу в Кабміні буде представлений оновлений проект податкової реформи разом з побудованим на його основі проектом закону про державний бюджет на 2016 рік.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування