Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідер бойовиків "ДНР" виправдовує смертні вироки

Четвер, 25 лютого 2016, 16:53

Ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко вважає смертну кару "вищою мірою захисту суспільства".

Таку думку він висловив, виправдовуючи введення на окупованій території смертної кари, повідомляють "Новости Донбасса".

"У багатьох країнах є смертна кара як вища міра захисту суспільства. Інше питання - виконання вироку. Росія, наприклад, приєдналася до мораторію на незастосування страти. Сполучені Штати Америки відмовилися це зробити, і в їхніх Штатах смертна кара існує", - заявив Захарченко.

"На жаль, ми до кінця не зможемо побороти злочинність - вона була завжди і буде присутньою. Але сила держави полягає в умінні знешкоджувати злочинців і запобігати злочинам. У нас в судовому порядку виносять смертний вирок: знайшли злочинця, знешкодили, винесли вирок. І будь-який засуджений до смертної кари у нас має право подати прохання про помилування, і я його буду особисто розглядати в кожному окремому випадку", - заявив він.

Як відомо, 19 лютого, агентство "Інтерфакс" з посиланням на "виконуючого обов'язки голови військового трибуналу ДНР" Людмилу Стратейчук повідомило про винесення в "ДНР" першого смертного вироку.

Пізніше Дар'я Морозова, яка називає себе "уповноваженим з прав людини" так званої "ДНР" спростувала інформацію про винесення першого вироку суду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування