Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БПП сказали, коли хочуть розглянути відставку Абромавичуса

Четвер, 4 лютого 2016, 10:00

Фракція БПП не має наміру голосувати за відставку міністра економіки Айвараса Абромавичуса до розгляду відставки всього уряду.

Про це заявив лідер фракції Юрій Луценко з трибуни парламенту.

"Наша фракція не вважає за можливе відставляти міністра економіки Абромавичуса до  розгляду відставки в цілому уряду", - сказав він про попереднє рішення фракції.

"Вчорашня заява про відставку Абромавичуса є поганим сигналом для в цілому системи парламентсько-президентської республіки і в цілому для курсу України на реформи. Це дійсно дуже поганий знак", - зазначив він.

Він також додав, що Абромавичус не з'явився на засідання фракції і заявив, що перебуває на лікарняному.

"Ми  підтримуємо крок Кононенка, який особисто зробив заяву до НАБУ з вимогами перевірити висунуті проти нього звинувачення і  готовність Кононенка відповідати по закону в разі встановлення таких фактів", - зазначив Луценко.

Крім того, Луценко заявив, що фракція вимагає від прем'єра Арсенія Яценюка в місячний термін провести відкриті кадрові конкурси на топ-30 держпідприємств, які "є головним джерелом корупції в усій країні".

"Це питання, про яке дебатують багато, яке лежить в корні заяви Абромавичуса, має бути вирішено керівником уряду у місячний термін. Туди мають прийти не ставленики тих чи інших фракцій, а професіонали, безпартійні, які будуть давати прибутки в державну казну", - заявив Луценко. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...