У Петербурзі на акції на підтримку Савченко затримали 8 осіб

Четвер, 10 березня 2016, 04:15

Поліція Петербурга затримала сімох учасників пікету на підтримку української льотчиці Надії Савченко, а також одного їх ідеологічного противника.

Про це повідомив ВВС правозахисник Динар Ідрисов.

Серія поодиноких пікетів на підтримку Савченко проходила в Петербурзі на пішохідній частині Малої Конюшенної вулиці.

Поліція каже, що учасники акції не дотримувалися мінімально допустимої відстані, тобто перебували один від одного ближче, ніж за 50 метрів.

У заході взяли участь кілька десятків людей. Вони стояли з плакатами: "Свободу Надії Савченко", "Не дайте померти Надії!", "Свободу Савченко, слава Україні!". Проти акції виступали активісти "Національного визвольного руху".

Також два учасники акції на підтримку Савченко були затримані в Москві.

Як відомо, Савченко незаконно вивезли до Росії і судять там за звинуваченням у причетності до смерті російських журналістів у зоні бойових дій на сході України.

3 березня суд над нею в Ростові-на-Дону (РФ) закрився, не давши їй виступити – іСавченко оголосила сухе голодування, хоча й до того трималася на воді.

9 березня суд заслухав її останнє слово й оголосив, що вирок почнуть зачитувати 21 березня. Українка заявила, що продовжує сухе голодування.

Її захист назвав умовою виходу з сухого голодування Савченко гарантії того, що відбувати покарання українку відпустять на батьківщину.

Суд у Ростові-на-Дону відмовив у допуску українських медиків і генконсула до Надії Савченко, також суд не дає їй побачитися з сестрою та мамою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...