Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вірменія заявила, що Азербайджан почав наступ у зоні Нагірного Карабаху

Субота, 2 квітня 2016, 10:50

Міністерство оборони Вірменії заявило про активні наступальні дії збройних сил Азербайджану по всій протяжності лінії зіткнення ЗС Нагірного Карабаху та Азербайджану в ніч на 2 квітня.

Як повідомляє "Новости Армения", азербайджанська сторона із застосуванням танків, артилерії і повітряних сил спробувала проникнути вглиб оборонної лінії Армії оборони НКР і зайняти тактичні позиції.

В результаті активних дій підрозділів Армії оборони НКР по всій лінії опору азербайджанські ЗС відкинуті, вони зазнали втрат, бої тривають, йдеться у повідомленні.

"Міністерство оборони Вірменії засуджує безпрецедентно агресивний і безвідповідальне рішення влади Азербайджану про початок військових дій і офіційно заявляє, що їх продовження може призвести до непередбачуваних наслідків для азербайджанської сторони", - зазначили у Міноборони Вірменії.

При цьому у Міноборони заявили, що усю відповідальність за безпрецедентне нагнітання ситуації на лінії зіткнення ЗС Азербайджану і Нагірного Карабаху несе влада Азербайджану.

Міноборони Вірменії звертається до міжнародної громадськості і, зокрема, до Мінської групи ОБСЄ з проханням звернути увагу на ситуацію, що склалася і очікує негайного адресного втручання для взяття ситуації під контроль, щоб уникнути широкомасштабних військових дій.

У свою чергу у Міноборони Азербайджану повідомили, що карабаська сторона обстріляла села, розташовані поблизу лінії зіткнення,  з великокаліберних кулеметів, мінометів, гранатометів і артилерії, пише Oxu.az.

В Баку прийняли рішення про термінові заходи у відповідь. Відомство пообіцяло надати додаткову інформацію про те, що відбувається.

Раніше вранці 2 квітня джерело у Міноборони Вірменії повідомило "Інтерфаксу", що ЗС країни збили вертоліт, який належить ВПС Азербайджана. Джерело повідомило, що у зоні карабаського конфлікту почалися запеклі бої.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування