Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Батьківщині" немає єдності щодо Луценка на генпрокурора

Четвер, 21 квітня 2016, 12:28

Депутат від "Батьківщини", голова комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін виступає за призначення Юрія Луценка на посаду генерального прокурора.

"Я особисто вважаю, що людина, що має високі моральні й ділові якості, може навести порядок у прокуратурі. І цією людиною і є Юрій Луценко, я його підтримую", - сказав він журналістам.

Кожем'якін зазначив, що прийняття законопроекту №4481 дозволить призначити Луценка генпрокурором у разі його подання, передають Українські новини.

Водночас джерела УП у фракції "Батьківщина" повідомляють, що ця фракція разом із фракціями "Самопоміч" та Радикальної партії не будуть голосувати за Луценка.

За словами джерел, на фракції раніше йшлося про те, що новим генпрокурором має стати людина із прокуратури.

читайте також: Після Шокіна. Як Луценко готується стати новим генпрокурором

Як відомо, у Раду було внесено два законопроекти про внесення змін до закону про прокуратуру.

20 квітня профільний комітет Верховної Ради схвалив законопроект 4481, який дозволяє очолити ГПУ людині без юридичної освіти. 

У коаліції пропонують на посаду генпрокурора главу фракції БПП Юрія Луценка, котрий не має юридичної освіти  та досвіду. Сам же Луценко заявив, що розчарований тим, що комітет схвалив законопроект 4481, а відхилив законопроект 4469 (Алєксєєва, Князевича). 

Єврокомісар з політики сусідства і переговорів про розширення Йоганес Ган заявив, що генпрокурором України повинна стати особа, обізнана у юриспруденції і така, що має юридичний досвід.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування