Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат родини Нємцова: Справу не розкрито - замовника не знайдено

Понеділок, 20 червня 2016, 18:58

Представник родини вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова - Вадим Прохоров - заявляє, що справу не можна вважати розкритою, поки не знайдено замовника вбивства. 

Про це Прохоров заявив 20 червня, повідомляє "Інтерфакс". 

"Поки на лаві підсудних сидять рядові виконавці, які вбили Нємцова з корисливих мотивів. Але що рухало Мухутдіновим та іншими організаторами, які дали їм 15 млн рублів на замовне вбивство? Адже ці гроші на дорозі не валяються, навіть у Чечні. До тих пір, поки не будуть встановлені замовники і їхні мотиви, справу не можна вважати розкритою", - заявив Прохоров. 

При цьому він назвав Мухутдінова організатором вбивства нижчої ланки.

Також Прохоров висловив побоювання, що розслідування виділеного кримінальної справи стосовно Мухутдінова та інших невстановлених осіб може не принести результатів.

"Все, що нам зараз сказали про завершення розслідування і очікуваного суду над виконавцями є напівправдою. Моє завдання як представника Жанни Нємцової - встановити усіх причетних осіб та їх мотиви. Ми не сумніваємося, що мотив вбивства був політичний і будемо домагатися повного розкриття злочину", - сказав він.

Як відомо, раніше в СК РФ заявили про завершення розслідування кримінальної справи щодо підозрюваних у причетності до вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Розслідування велося щодо Заура Дадаєва, Шадіда Губашева, Анзора Губашева, Темірлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва. 

Їх звинувачують у скоєнні вбивства за наймом у складі організованої групи та незаконному придбанні, носінні, перевезенні та зберіганні вогнепальної зброї (пп. "Ж, з"  ч.2 ст. 105 КК РФ і ч. 3 ст. 222 КК РФ).

"За версією слідства, наприкінці вересня 2014 року Руслан Мухудінов та інші особи запропонували Шаванову, Дадаєву, Анзору і Шадіду Губашевим, Бахаєву і Ескерханову за грошову винагороду у сумі не менше 15 млн рублів скоїти вбивство Нємцова. Перераховані особи погодилися із запропонованими умовами та , об'єднавшись в організовану групу, почали планування злочину", - заявили у СК РФ. 

Також в СК заявили, що зібрані слідством докази повністю підтверджують корисливий мотив обвинувачених в скоєнні вбивства Нємцова.

Разом з тим у ФСБ Росії заявили, що Нємцова було вбито із саморобної зброї, яку зібрали у "домашніх умовах" із привезених із-за кордону деталей, а їх контрабанда останнім часом зросла - зокрема, з України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування