Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський прокурор просить для Павленського штраф у 1,5 млн рублів

Понеділок, 6 червня 2016, 15:10

У Москві прокурор попросив засудити художника Петра Павленського за підпал дверей ФСБ до штрафу в 1,5 мільйона рублів.

Про це повідомляють "Грани.ру".

Павленський знову попросив перекваліфікувати його справу на статтю 205 КК "тероризм", але суд відмовив йому.

Від останнього слова Павленський, який оголосив раніше "регламент мовчання", відмовився. Вирок буде оголошено 8 червня о 11:30.

У ніч на 9 листопада 2015 року Павленський облив бензином вхідні двері під'їзду № 1 будівлі ФСБ Росії і підпалив Їх. "Палаючі двері Луб'янки - це рукавичка, яку кидає суспільство в обличчя терористичній загрозі... Але тероризм може існувати лише за рахунок тваринного інстинкту страху. Піти проти цього інстинкту людину змушує безумовний захисний рефлекс", - говорилося в маніфесті акції.

Спочатку художнику ікримінували частину 2 статті 214 КК (вандалізм за мотивами ідеологічної ненависті), що передбачає до трьох років колонії. Проте потім стало відомо про перекваліфікацію справи на частину 1 статті 243 КК (пошкодження виявленого об'єкту культурної спадщини),що передбачає такий же максимальний термін.

При цьому адвокат Ольга Дінзе ще в листопаді з'ясувала, що двері, підпалені художником, виготовлено в 2008 році і ніякої історичної цінності не мають.

Сам Павленський, однак, з моменту порушення справи домагався її перекваліфікації на статтю 205 КК (теракт). Свою вимогу він пояснював тим, що саме цю статтю інкримінували фігурантам справи АБТО і кримським в'язням, яким також інкримінували підпали.

Як відомо, українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка звинуватили в підпалі дверей організації "Русское единство" в Криму. Їм інкримінували створення терористичного угруповання. В результаті Сенцова засудили до 20 років в'язниці, Кольченка - до 10.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування