Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій виключає голосування в Раді щодо кандидатів у ЦВК пакетом

Четвер, 9 червня 2016, 13:34

Верховна Рада розгляне призначення нових членів Центральної виборчої комісії на пленарному тижні 14-17 червня, при цьому голосування буде проходити по кожній кандидатурі окремо.

Про це заявив голова парламенту Андрій Парубій, передають Українські новини.

За його словами, голосування пройде в Раді 14 або 16 червня.

"Якщо висновок комітету буде до вівторка, то ми зможемо винести у вівторок це питання. А якщо комітет буде в середу, то голосування буде в четвер. На цьому тижні планується розгляд питання щодо ЦВК", - сказав він.

Парубій наголосив, що голосування не буде проходити по усіх 11 запропонованих кандидатів однією постановою, а, як передбачено регламентом, по кожному кандидату окремо.

"Голосування за кандидатів у ЦВК буде відбуватися у відповідності до закону. Зокрема, кожною окремою постановою буде поставлено на голосування. Ніякого пакетного "голосування" по членах ЦВК бути не може. Ми не можемо поставити під сумнів саму процедуру цього рішення - воно дуже резонансне для суспільства та експертного середовища. І тому кожна кандидатура окремою постановою буде виноситися в зал", - додав він.

На уточнююче питання, чи підтримає особисто Парубій призначення всіх запропонованих кандидатур, він відповів, що задоволений повністю двома з них - Євгеном Радченком і Леонтієм Шипіловим.

"Можу сказати, що у поданні є дуже позитивні кандидати. Євген Радченко - один з найкращих фахівців у сфері права та заступник сотника третьої сотні на Майдані... Шипілов Леонтій теж пройшов весь Майдан і проявив себе у найкращих рисах, викладач Києво-Могилянської академії, фахівець в цій сфері (права). Цих людей я знаю і можу дати найвищі рекомендації", - сказав він.

Біографії інших кандидатів спікер, за його словами, поки не вивчив.

Як відомо, президент Петро Порошенко пропонує Раді звільнити 12 з 15 членів ЦВК і призначити 11 нових.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування