Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розслідувачі катастрофи малайзійського МН-17 збираються до Москви

Субота, 2 липня 2016, 18:04

Незабаром до Москви приїдуть члени міжнародної слідчої групи, які вивчають обставини аварії літака MH-17 на Донбасі 17 липня 2014 року.

Про це повідомив глава російської делегації в ПА ОБСЄ Микола Ковальов у суботу журналістам, передає "Інтерфакс".

При цьому він послався на виступ керівника голландської делегації на сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ в Тбілісі.

"Через тиждень-два збирається прибути до Москви міжнародна комісія, яка займається розслідуванням, з тим щоб встановити прямий контакт з російськими представниками - їх хочуть залучити до розслідування цього інциденту", - сказав Ковальов.

Він також повідомив, що "на полях" ПА ОБСЄ відбулася зустріч російських парламентаріїв з делегацією Голландії, яка "вперто говорить про необхідність створення міжнародного трибуналу для розгляду питання про збитий MH-17".

Виступаючи на сесії в Тбілісі, голландський представник заявив, що від російської сторони отримана не вся інформація, що стосується загибелі лайнера.

"Боїнг 777" малайзійської авіакомпанії слідував за курсом "Амстердам-Куала-Лумпур". На його борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули. З них 192 - піддані Нідерландів.

13 жовтня 2015 року комісія Ради безпеки Нідерландів опублікувала доповідь, в якій стверджується, що літак був збитий ракетою класу "Земля-Повітря", запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук". Ракету запустили в районі 320 кв. км. в східній Україні.

До міжнародної слідчої групи входять представники Австралії, Малайзії, України, Бельгії та Нідерландів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування