Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Столтенберг назвав Росію однією з непередбачуваних небезпек для НАТО

Неділя, 3 липня 2016, 05:43

Росія є однією з непередбачуваних небезпек, оскільки вона готова застосувати силу для зміни кордонів.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в інтерв'ю Bild am Sonntag, передає РБК.

"Ми зіткнулися з непередбачуваними небезпеками і складними проблемами, в тому числі Росією, яка готова застосувати силу для зміни кордонів", - сказав він.

При цьому Столтенберг відзначив, що саміт НАТО в польській столиці "проходить в той момент, який має вирішальне значення" для безпеки альянсу.

Крім того, генсек підкреслив, що НАТО не прагне конфронтації з Росією.

"Холодна війна - це історія і повинна залишатися такою", - сказав він.

Як відомо, саміт Північноатлантичного альянсу в Варшаві пройде 8-9 липня. На ньому планується обговорення, зокрема, відносин з Росією.

Як зазначає видання, 1 липня президент Росії Володимир Путін анонсував спробу почати діалог з НАТО. Російський лідер на прес-конференції з фінським колегою відзначив "збільшення присутності НАТО" біля кордонів Росії.

 "Нагадаю вам, що Росія прийняла рішення і реалізувала його - ми від фінсько-російського кордону відвели наші війська на відстань 1500 км. І нічого досі не поміняли - так воно і є. А на наших кордонах в Прибалтиці війська НАТО збільшуються", - поскаржився він.

"Пан президент [Фінляндії] сформулював пропозицію по першим крокам, спрямованим на збільшення довіри. Спробуємо почати діалог з НАТО на засіданні Ради Росія - НАТО в Брюсселі", - додав Путін.

При цьому президент РФ заявив, що в разі вступу Фінляндії в НАТО, не варто розраховувати, що російські війська, раніше відведені від кордону з Фінляндією, залишаться на колишніх позиціях.

Як повідомляє Міноборони РФ засідання Ради Росія - НАТО на рівні постійних представників заплановане на 13 липня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування