Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плотницькому оголошено про підозру в теракті зі збитим ІЛ-76 – СБУ

Середа, 6 липня 2016, 15:10

Слідчі СБУ заочно повідомили про підозру у скоєнні теракту по літаку Іл-76, який був збитий 14 червня 2014 року ватажка "терористичної організації "ЛНР" Ігорю Плотницькому і двом командирам бойовиків.

Про це розповів на прес-конференції в середу в Дніпрі заступник прокурора області Юрій Черкашин, передає "Інтерфакс-Україна".

"В даний час в зазначеному кримінальному провадженні повідомлено про підозру трьом особам: Плотницькому – главі терористичної організації "ЛНР", який на момент скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування "Зоря", Патрушеву – командиру батальйону "Зоря "(в той час – заступник командира батальйону "Зоря") і Гурєєву, який на час скоєння злочину командував незаконним збройним формуванням "Витязь", – сказав він.

За його словами, оскільки предметом розслідування злочин проти національної безпеки держави, а підозрювані знаходяться за межами підконтрольної Україні території, то правоохоронцями отримано дозвіл на проведення щодо них спеціального розслідування.

Воно передбачає можливість проведення слідчих і процесуальних дій за відсутності підозрюваного і за обов'язкової участі адвокатів.

Вказаних осіб оголошено в розшук, також отримано постанови слідчих суддів на їх затримання з метою приводу для обрання запобіжного заходу.

Як розповів журналістам начальника відділення слідчого відділу УСБУ в Дніпропетровській області Іллі Вдовіна, слідство має докази, що даний теракт був здійснений за наказом І.Плотницького Патрушевим і Гуреєвим.

"Слідство має в своєму розпорядженні речові докази – дві відстріляні труби переносного зенітного комплексу "Ігла", з якого були зроблені постріли по літаку Іл-76. Один постріл був нейтралізований тепловою пасткою, другий постріл поцілив у лівий двигун літака. У результаті чого літак загорівся", – зазначив Вдовін.

Він також додав, що було оглянуто саме місце падіння літака.

Зазначеним особам повідомлено про підозру в теракті, що привів до масової загибелі людей.

Як відомо, в ніч на 14 червня 2014 роки над Луганськом бойовики з ПЗРК збили Іл-76, в якому десантники летіли на ротацію.

Тоді загинули 49 людей – 40 військовослужбовців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади і дев'ять членів екіпажу літака.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування