Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новіков: Питання із шоу загострилося, коли справа Савченко підійшла до фіналу

П'ятниця, 19 серпня 2016, 12:03

Адвокат Ілля Новіков розуміє труднощі своєї команди "Що? Де? Коли?" через його участь у процесі українки Надії Савченко.

Коментуючи у Facebook слова товариша по команді Бориса Крюка про те, що Новікову треба покинути команду, він написав:

"У мене до Бориса немає жодних претензій, і я не розумію, чому вони мають бути в інших. Я чудово розумів, коли брав у липні 2014-го захист Савченко, що це може завдати неприємностей "Що?Де?Коли?", яке виходить на Першому каналі".

"Перше, що я зробив, підписавши угоду про захист, – подзвонив продюсерам і сказав, що розумію їхні труднощі й будь-якої миті піду", – повідомив Новіков.

За його словами, "перші півтора роки це ще не було проблемою, але під весну 2016 року, коли процес Савченко вийшов на фінішну пряму, робити вигляд, що все це не має стосунку до політики, стало вже неможливо".

"Мої адвокатські обов'язки, як я їх розумію, не дозволяли зменшити обороти, у тому числі в коментарях пресі. Я тоді щодня говорив в інтерв'ю, що мета моєї роботи – допомогти Україні організувати тиск на Путіна, а для цього потрібно показати, що він і його підлеглі вбого брешуть", – зазначив Новіков.

"Борис мене попереджав, що чим більше я такого кажу, тим складніше йому мене відстоювати. І що мені потрібно визначитися з пріоритетами. Але я з ними давно визначився. Моя адвокатська робота й конкретно на той момент справа Савченко для мене важливіші за все", – заявив він.

Новіков переконаний, що критикувати російську владу в тому випадку було важливіше, ніж грати в телевікторину.

"Єдине, про що я раніше не говорив, і що варто сказати, якщо вже цю тему стали обговорювати публічно. Моя команда мала грати у весняній серії в березні 2016-го, але вони відмовилися сідати за стіл без мене. Це мене дуже зворушило. Дякую, Алесь, Юля, Гюнель, Гриша й Стас", – написав він.

"Борису варто було б знайти спосіб повернути їх скоріше", – вважає Новіков.

Як відомо, 22 березня 2016 року Донецький суд Ростовської області РФ засудив українську льотчицю і депутата Надію Савченко до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тисяч російських рублів. 25 травня її повернули в Україну, обмінявши на двох російських ГРУшників, засуджених в Україні за участь у бойових діях на Донбасі.

Новіков був одним із захисників Савченко, але 8 червня двоє інших адвокатів Микола Полозов і Марк Фейгін заявили, що останні півроку не співпрацювали з Новіковим через порушення ним домовленостей.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...