Ситник: Я не знаю, чи існують "плівки Онищенка"

Вівторок, 31 січня 2017, 13:00

Національне антикорупційне бюро не отримало нової інформації під час опитування народного депутата Олександра Онищенка щодо підкупу депутатів Верховної Ради.

Про це заявив керівник НАБУ Артем Ситник на брифінгу у вівторок.

"Ця справа була зареєстрована, щоб дати змогу Онищенку надати інформацію щодо викладених ним фактів", – сказав він.

"Ми провели опитування Онищенка – і більш конкретних заяв, (ніж ті) які були публічними, ми не отримали", – зазначив керівник бюро.

"Якщо ви запитаєте, чи я знаю, що існують такі записи – я скажу, що не знаю", – заявив Ситник.

На уточнення, чи пропонував Онищенко зустрітися з детективами за кордоном, Ситник сказав: "Від нього різні пропозиції лунали, а він потім передумує".

Як відомо, Онищенка й ще 20 осіб підозрюють у махінаціях з газом держкомпанії "Укгазвидобування".

За версією слідства, з січня 2013-го до січня 2016 року компанії, підконтрольні Онищенку, перепродавали куплений в держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а потім реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали збитки на суму близько 3 млрд грн.

У липні 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка, та на момент голосування нардеп уже втік за кордон.

Онищенко заперечує свою провину і заявляє, що влада використала його у корупційних схемах.

У грудні минулого року Служба безпеки України звинуватила Онищенка у зв'язках зі спецслужбами Росії.

А Онищенко заявив, що володіє чотирма кейсами записів з матеріалами, які компрометують президента Петра Порошенка та його оточення. 

8 грудня 2016 року НАБУ почало розслідування щодо "плівок Онищенка". 22 грудня детективи НАБУ опитали нардепа по відеоконференції – але, як заявив керівник спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, Онищенко не надав слідству жодних доказів щодо підкупу народних депутатів.

Роман Кравець, Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування