Справа Балуха: суд допитає свідків, які можуть спростувати факти обвинувачення

Середа, 10 січня 2018, 13:45

"Роздольненський районний суд" в окупованому Криму задовольнив клопотання захисту українського активіста Володимира Балуха про допит шести свідків захисту.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"У "Роздольненському районному суді" в ході чергового засідання 10 січня 2018 року "суддя" Олена Тедеєва задовольнила клопотання захисту українського активіста Володимира Балуха про допит шести свідків захисту, свідчення яких повинні спростувати ряд документів і свідчень в рамках кримінальної справи", - йдется у повідомленні.

Суддя дала лише два дні, щоб захист зміг забезпечити явку всіх свідків.

Крім того, в ході засідання з'ясувалося, що суддя підготувала процесуальну скаргу на адвоката, за те, що він не був присутній на одному з засідань.

Однак за його твердженнями, він попереджав суд заздалегідь про це і просив призначити засідання на іншу дату, але "суддя" це проігнорувала.

Наступне засідання призначене на 12 січня.

Балух в грудні 2013 року і після анексії Криму в 2014 році вивішував український прапор на даху свого будинку.

ФСБ затримала його 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що на горищі будинку, де живе Володимир Балух, було виявлено 90 патронів і кілька тротилових шашок. Його дружина заперечує наявність зброї.

У серпні 2017 року суд присудив українському активісту 3 роки і 7 місяців колоніїзагального режиму, а також штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Однак під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху було скасовано, і справу відправили на повторний розгляд.

24 жовтня Роздольненський райсуд залишив Володимира Балуха під вартою до 16 січня 2018 року. Однак пізніше Верховний суд Криму скасував це рішення.

1 грудня суд відпустив активіста Володимира Балуха під домашній арешт. Йому заборонили покидати житлове приміщення, спілкуватися зі свідками й користуватися інтернетом та поштою.

7 грудня Балуху висунули нове обвинувачення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування