Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відхилив позови Чийгоза та Умерова до адміністрації Путіна

Четвер, 25 січня 2018, 14:10

Тверський райсуд Москви відмовився розглядати позови захисту Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова до адміністрації президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє у Facebook адвокат кримських татар Микола Полозов.

За його словами, він майже місяць чекав від суду повідомлення про те, чи прийняті позови до розгляду, однак воно так і не прийшло. Зрештою Полозов сам приїхав за ними до суду.

"З'ясувалося, ще 27 і 29 грудня суддя Тверського районного суду Любов Виноградова винесла дві ухвали про відмову в прийнятті адміністративних позовів. Незважаючи на те, що свою адресу для переписки з судом я вказував, визначення і всі додані до позовів документи суддя направила до Криму. І вони, судячи з усього, ще не дійшли", - пише юрист.

Суть відповіді судді, зазначає Полозов, зводиться до того, що Путін має недоторканність і імунітет від судового переслідування.

"Тут важливо зазначити, що безпосередньо до посадової особи - президента Росії позови не подавались, мало того, позови не оскаржували підписані ним укази про помилування Чийгоза та Умерова. Позови були подані до його адміністрації, яка засекретила відомості про ці укази", - пише він.

За словами захисника, для відмови Виноградова вдалася "до вельми цікавого рішення" - вона написала:

"Оскарження в судовому порядку дій державних органів, їх посадових осіб, що знаходяться в безпосередньому підпорядкуванні президенту Російської Федерації, а також застосування адміністративних позовів до цих державних органів на практиці означає пряме чи непряме втручання в конституційно-правову та іншу діяльність президента Росії як глави держави, що володіє недоторканністю і здійснює верховну державну владу в Російській Федерації".

Іншими словами, говорить Полозов, суддя пояснила, "мовляв не ваша холопська справа, які рішення щодо вас приймає цар і його бояри, не смійте турбувати їх. Ухвалили, значить, так треба було. Знайте своє місце".

Він пообіцяв, що обов'язково оскаржить ці незаконні ухвали суду.

"Ми і не плекали ілюзій, що в російських судах можна добитися справедливості. Однак пройти всі ці інстанції необхідно для звернення до міжнародних судових органів", - додав юрист.

27 грудня 2017 року Полозов повідомив, що подав два адміністративні позови до адміністрації президента Росії з вимогою надання інформації про укази про помилування Чийгоза та Умерова – їх підстави, який тепер правовий статус у помилуваних.

25 жовтня засуджених окупантами Криму заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, хоча вони відмовлялися писати прохання про помилування.

Звідти Чийгоз та Умеров вирушили в Україну.

Вони надсилали запити до адміністрації президента РФ з проханням пояснити, на якій підставі їх звільнили з-під варти.

У Володимира Путіна відповіли, що надати ці дані "не вбачається можливим".

29 листопада турецький телеканал Haberturk повідомив, що Туреччина обміняла Умерова та Чийгоза на двох росіян, яких звинувачують у шпигунстві.

А Мустафа Джемілєв заявляв, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виміняв у Росії Чийгоза й  Умерова на "двох бандитів, які вбили редактора сайту "Кавказ-центр".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування