Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розенко про конфлікт із Польщею: Має бути діалог, а не ультиматуми

Вівторок, 9 січня 2018, 11:53
Розенко про конфлікт із Польщею: Має бути діалог, а не ультиматуми

Україна готова вести рівноправний діалог з Польшею для налагодження стосунків між двома країнами, але проти ультиматумів та погроз.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в ефірі "5 каналу", повідомляє його прес-служба.  

Він зазначив, що дискутувати навколо історичних питань мають насамперед історики, а суспільство не слід "накручувати" гаслами.

"Це має бути абсолютно рівноправний спільний діалог – не монолог, не ультиматуми чи погрози з будь-яких сторін, а саме діалог між двома сторонами", - сказав Розенко.

За його словами, процес пошуку порозуміння має бути максимально деполітизований.

"Потрібно деполітизувати цей процес, ми повинні відділити внутрішні польські та внутрішні українські процеси від теми двосторонніх відносин, особливо це стосується непростих питань історії", - додав віце-прем’єр-міністр.

Розенко також зазначив, що у ході двостороннього діалогу між Урядами України та Польщі вдасться вирішити всі спірні питання та знайти порозуміння між двома державами.

"Очевидно, що за один день проблему, яка виникла, ми не вирішимо, нам потрібен певний процес порозуміння і я сподіваюся, що в рамках діалогу з Урядом Польщі ми зробимо все можливе, щоб уникнути нікому з нас не потрібного загострення", - сказав він.

На думку Розенка, до  загострення стосунків між Україною та Польшею причетна Росія.  

Раніше повідомлялося, що українська та польська сторони домовились про створення міністерської комісії для вирішення історичних конфліктів між двома країнами.

Як відомо, раніше прес-секретар Петра Порошенка Святослав Цеголко повідомив, що президент України ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України і Польщі з метою запобігання подальшої ескалації напруги між двома країнами.

Читайте також: "Хто очолить МЗС Польщі та чому лунають жорсткі заяви щодо України"

Під час візиту до  Львова глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський відмовився відвідати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" - йому не сподобалося, що директор музею вважає, що у 1918 році Польща окупувала Західну Україну.

5 листопада Ващиковський заявив у Львові представникам польських медіа, що Польща очікує від України реальних кроків щодо українсько-польського примирення у питаннях спільного історичного минулого.

Нещодавно Ващиковський оголосив, що Польща запускає процедури, які не дозволять людям, що демонструють вкрай антипольські погляди, в’їхати до країни.

Україська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...