Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Військові відкинули дешеві пропозиції на газ через зайві цифри

Четвер, 1 лютого 2018, 09:13

Квартирно-експлуатаційний відділ Львова, що займається забезпеченням військових частин, під час тендеру відкинув дешевші пропозиції, бо вони мали зайві знаки після коми.

Про це повідомляють "Наші Гроші" з посиланням на систему інтернет-закупівель "ProZorro".

"Антимонопольний комітет України зобов’язав Квартирно-експлуатаційний відділ м.Львова скасувати рішення про відхилення ТОВ "Укр Газ Ресурс" і про визначення переможцем ТОВ "Газінвест-Трейдінг" на тендері щодо постачання природного газу на очікувану суму 29,25 млн грн", – йдеться в матеріалі.

Відповідно до вказаних даних, на 2018 рік військові планували замовити 3,03 млн куб. м газу.

До участі в торгах були допущені чотири ТОВ: "Укр Газ Ресурс" (запронувало 27,82 млн грн), "Газпромпостач" (27,83 млн грн), "Газінвест-Трейдінг" (27,83 млн грн), "Паливторг" (29,07 млн грн).

Найдешевша пропозиція після аукціону, від "Укр Газ Ресурс", мала більше двох знаків після коми. Водночас загальна вартість остаточної пропозиції була округлена до сотих.

Наступний за ціною "Газпромпостач" не завантажив оновлену пропозицію, тож замовник сам розрахував, що ціна за тисячу кубометрів має більше двох знаків після коми.

"Відтак в обох випадках тендерний комітет одноголосно вирішив відхилити пропозицію за невідповідність вимогам тендеру", – пише видання.

Зазначається, що у протоколах комітет посилався на такий пункт тендерної документації: "Тендерна пропозиція (згідно Додатку № 2 тендерної документації), з урахуванням результатів проведеного електронного аукціону. Розрядність знаків в ціні не повинна перевищувати двох знаків після коми".

Зрештою 10 січня замовник повідомив про намір укласти угоду з "Газінвест-Трейдінгом", чия пропозиція після аукціону була вищою за дві попередні пропозиції.

"Укр Газ Ресурс", що пропонував найнижчу вартість, оскаржив тендер в Антимонопольний комітет, заявивши, що не було ніяких законних підстав відхиляти його пропозицію.

Адмінколегія підтримала скаржника і зобов’язала замовника скасувати рішення про відхилення та визначення переможця.

Як зазначають "Наші Гроші", одним із бенефіціаром переможця "Газінвест-Трейдінгу" через голландську компанію "СЛ-Газ Холдинг" є  донеччанин Едуард Слинько. Останній раніше очолював фірму МАКО Олександра Януковича.

Столичний "Укр Газ Ресурс" заснували у червні 2017 року дві юридично-бухгалтерські компанії: ТОВ "Енердж Сістем" Олександра Терлецького і ТОВ "Томрест" Лесі Захаренко. Тоді ним керував Іван Неверовський. Згодом  "Укр Газ Ресурс" переоформили на Андрія Кучкова, а директором став Віктор Денисович.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування